за плетене

 

Момичета плета рокля

Дрехи за деца, като отделна категория на мода се появи сравнително наскоро - само в XVIII век. И дори и тогава не е толкова много различни от възрастни мода, както е днес. По това време, тя просто започна да приема първите стъпки на неговото развитие и формиране.  От незапомнени времена, дрехи за деца и възрастни се различават само по размер.

Не забравяйте, картината на XV-XVI век, където малки момчета и момичета от 2 до 15 години са показани в тежки рокли и Камизолки, в бродирани брокат и наметала злато, големи шапки, а момичетата - дори и с най-високата прическа на модата. Да се ​​каже, че децата са най-малко неудобно да се носят такива дрехи - той не казва нищо!

Днес, учените са показали, че скелетът на децата е най-накрая се състои само от 7 години, и през Средновековието и Възраждането момичета от 3 години "окован" в тесни корсети.  И не забравяйте перуки? Той получава още по-лошо, така че вие ​​сте свободни да направи оценка на резултатите и последствията от такава мода.  Едва в края на XVIII век Европейския момичета се отървете от кринолин, а момчетата - от тесни униформи, те да бъдат заменени за свободното муселин рокли, панталони, якета.

Облекло стана по-свободен и по-лесно, и че Комисията е дала нов тласък за развитието на модната индустрия - мода за деца!  Но тази промяна не свършва дотук. До 1890 г. момичетата най-накрая спря носи обувки с токчета и шапки с широка периферия (златист тен само влизането в мода). Също така, там са частни бански костюми и ежедневни облекла за деца.

Също така, през втората половина на XIX век, започва да се развиват леката промишленост, особено в областта на модата децата.  През този период имаше дори специализирани магазини с дрехи за млади модата. А по-късно мода за момчета и момичета стигна до подиума! Първото дете е Jeanne Lanvin дизайнер.

Първо, тя съшиха дрехи за оригиналния си малко момиче, после се обърна и хоби в едно много важно нещо в живота ми, която се развива от година на година.  През 1920-те, дрехи за момичета е станал по-свободен и напълно престана да ограничават движението на детето.  В крайна сметка, е на мода ", САЩ рокля" - рокля-трапец крак с две цепки за ръцете.

И след Втората световна война в модата за момичета е имало истинска революция, тъй като това е, когато младите дами носят панталони за първи път. Така борбата на жените за равенство между половете и деца, засегнати мода. И това, честно казано, просто прекрасно!  Към днешна дата, дрехи за деца могат да бъдат описани, както следва: "за всеки вкус и цвят ..." В края на краищата, магазини голямо разнообразие от модели, цветове, стилове, детски дрехи за всички поводи.

И това е добре.  В крайна сметка, можете да изберете какво точно да душата и родители и деца! Въз основа на материали www.wildberries.ru

Подобни публикации:
  1. линия
  2. Трикотажни се

рокля