за плетене

 

Плетива шапки плетене

Преди да започнем плетиво, нека хвърлим един момент, за да обсъдят аксесоари, които ние трябва да направим. Започваме с обсъждане на преждата, която трябва да изберете. Някои видове прежда подходящ от другите да направят това по-лесно да се свържат първите му капачка. Ако сте начинаещ, може би трябва да се избегне такава фина прежда, като тази.

Ако използвате обем или камгарна прежда, тя ще бъде по-лесно да видят панти, и се свържете с шал малко по-бързо. Тегло прежда обикновено се обозначават на етикета бобина, я прочетете, за да разберете тегло на избрания от Вас прежда.  Камгарна прежда прави на 5 бр на сантиметър от плетиво прежди и обем - 4 (или по-малко) на цикъла на един инч. За топла шапка зимата косата - това е най-добрият избор.

Ако не искате да плетени от вълна, можете също да се свържете капачката си на памучна прежда по-удобно, което не е толкова много се простират вълна, и не толкова топло. Ако използвате обемисти прежда, ще ви трябва 125-200 ярда от прежда да си шапки, но ако предпочитате камгарна прежда - 150-300 метра.  За това ние използваме кръгла капачка с размер 10 игли за плетене (по стандартите на американската система от мерки) с дължина от 16 инча.

Има няколко различни начина за плетени шапки наоколо, но днес ние ще се фокусира върху плета много лесно и просто модели на шапки, стегнат здраво главата, с ревер клипове, като този. Вие също ще трябва маркери на вериги, за да следите на някои линии в процеса на плетене. Ако не са маркери на линии, можете да ги замени с безопасни игли или парчета от прежда от друг цвят.  Внимание!

Като начинаещ, може би си мислите, че просто мярка главата си и след това внимателно оценка около пръстена линии, вместо да работи по изчисления на скалата, и ще определят таван за размера, който искате. Разбира се, можете да се опитате да направите това, но силно риск: шапката си, могат да бъдат малки, като бебе, вместо шапка или ще имате кофа, която ще се удави главата си ... Най-добрият начин за измерване на главата си, така сте сигурни, че че шапката си е за вас, е да се измери размера си в инчове, а след това се съобразят с тези игли, които и това на преждата, от която имате намерение да се обвърже и вратовръзка малка проба да брои колко вериги са един инч.

В друг начин, той се нарича мащаб.  Сега умножете измервания, взети от обиколката на главата си, от броя повторения на инч на дължина, и ще получите броя на ринговете, че трябва да наемат първоначално да си шапки. (Пример: умножете 21 инча с 4 линии / инч се равнява 84 цикли). Може би искате да се развие в резултат на броя на ринговете до най-близкото число, което може лесно да се дели на 8, тя е по-лесно за вас да се намали на цикъла.

Закръгляне надолу е по-добре от закръгли в посока нагоре, защото капачката е малко по-малък участък с течение на времето и ще бъде точно, и капачката е малко повече ще падне, когато участък. Сега вече сте готови за плетене. Вид в спиците на броя повторения, че просто се изчислява.  Ако не си правете труда да седнат и да направят изчисления, не казват след това, че ние не ви предупредя!

Сега трябва да се свърже веригата до края на първоначалния кръг, както е показано. Внимавайте да не правите секс или да си цикъл, защото тогава тя няма да го поправим, а след това ще трябва да се разпусне и да започне плетене от самото начало. Ако никога не сте правили това, вие трябва да видите нашите видеофилми за обучение плетиво кръг.  Сега, само да плетене на лицето като оборотни в кръг.

Един чудесен чар на плетене в кръг е, че вие ​​продължавате да плета, първоначално предимство в самия филм е усукан, образуващи прав остриета ревера ни шапки. Ръб плътен филм ще изисква допълнителни инча няколко плетене на шапка се оказа не бъде твърде кратък.  Когато връзката кърпа 6-7 см в дължина, опитайте на шапката си.

Ако ще изглежда кратко, да продължи да плета, но ако си дължина ти отива, че е време за излитане и четене линия. Ако изглежда твърде дълго, можете просто да затегне малко повече ревера клип, какво да се притесняваш.  Да намали линия не е много трудно, но ако не сте виждали нашите видео урока по тази тема, трябва да си вземе почивка от работа и да я видя, преди да продължите да плета шапката си.

В хода на плетене на следващия ред маркери място контури на всеки 8 бр. Dovyazhite до последните две вериги преди маркер и не намалява. Продължавай да правиш едно и също нещо по едно цяло горния диапазон. Пазете прави линии спад в предната част на всеки маркер във всеки ред на вериги толкова дълго, колкото dovyazhite на върха на шапката си.  Тъй като изваждане на линии, ще забележите, че дупката в горната част на шапка е все по-малко и по-малко.

Когато работното пространство е твърде близо за комфорт плетене, можете да дръпнете леко гъвкава част на кръглата игла за плетене от плат, събиране на работа в малки гънки, както е показано. Завършване на горния капак. Когато спиците на лявата си само на 4 линии могат да се режат на косъм от прежда.

Сега вземете една игла за кърпене или плетене на една кука кука и издърпайте прежда през тази опашка останалите 4 петелки по време на плетене, да се засилят дупка и да получите пълна горния капак.  Плетене на една кука кука издърпайте опашка от прежда в шапка, отсече излишък, оставяйки 6 инча в дължина и са вплетени в тъканта на капачката му от вътре. Win!  Тук имате шапката си! Поздравления! Въз основа на материали pepita.ru

плетене шапки, шапка, кука, линия, игла за плетене