за плетене

 

АВС на плетене

Максимова MV ABC плетене на една кука рокляABC ПЛЕТИВО, 1986 г. Един вид украшение -.. цветни плетени присадки Използвайте тази фланелка не само като украса (стена килими, одеяла, възглавници и т.н.), но в дрехи. Как в този случай, свържете цветни тъкани? Въведете спици 11 обръчи от ярки нишки и същия брой на тъмно от другата намотка

1-ва серия - 10. от тъмното лицето конци, после лявата ръка, нанесете тъмно с нажежаема жичка в светлина и след като става около него, да вземе тъмна нишка в дясната си ръка, издърпайте надясно спици и, като го държите, вратовръзка 10 лицеви обръчи от ярки прежда.  2-ри ред - сърмени конци 10 от светлина низ, а след това лявата ръка, нанесете лек тема на тъмно и след като става около него, да вземе ярка нишка в дясната ръка, издърпайте надясно спици и, като го държите, връзка 10 сърмени конци тъмен конец.

Трета серия - модел се повтаря с втора серия. Равенство 4-5 см - вземете проба от две цветни картини, свързани вертикално. Принцип на комбиниране на цветни картини на наклонена линия е същото. На фиг. 316 показва трикотажни облекла с геометричен дизайн. Ние препоръчваме да представят себе си изпъстрен хартия чертеж на украшение. Следвайте го с цветни моливи в цветове, които сте изправени. Пис.

316 костюм проекти с ивици на пола са различни (с изключение на малки клетки).  Линк удобна, красива шапка не е лесно - имаме нужда от опит в изкуството на плетиво и познаване на някои "тайни". Как да се гарантира, че не капачката близо до главата, протегна и има форма, която ви-в-лице (фиг. 317)? Запознайте се с основните изисквания, които трябва да се разглежда в работата.

Райс. 317 Caps Нека започнем с най-важното - по образец. Това значително опростява процеса на плетене шапки, тъй като изключва работата на "сляпо". Премахването на критерии, за трикотажни капачка (фиг. 318).  Baseline за измерване на RIM е ред: тя е равна на обиколката на главата, което определя размера на шапката.

Райс. 318 Отнемане на критерии, за да правят измервания на главата на челото над веждите и върху най-изпъкнала, тилната. Издърпайте мярка лента здраво. Да предположим, обиколката на главата 56 cm Сега измерете разстоянието от върха до края на шапка в предната част (16 см), задни (17 см) и странично (21 см).

Последният бушел (21 см) от горе до премахване на временното част. След това, определи разстоянието от ухото лоб до средата задната част на главата (11 см).  Забележка. Измерване на разстоянието от върха до предния край на капачката, трябва да имате предвид, тъй като ще носи шапка: покриващи цялата челото или напротив, доста го отворите. В зависимост от тези измервания са получени чрез различни. Pattern база капачка.

По стандартите на рисуване изграждане (фиг.  319) - по образец база. Ако го връзвам на платното от дъното нагоре, като изваждането на петелки по пунктирана линия, след което го шият, вие получавате една шапка "на главата." Тя плътно пасва на главата, повтаряйки си форма. Пис. Модела 319 база капачки за капачки на други стилове на модел, базиран планирани нови линии (симулация).

Например, сферична капачка с нисък ръб (3-4 см) трябва да бъдат добавени към cm 10.8 свободно обкръжение, равномерно го разпределя, а след това ширината на модела става равна на 66 cm (56 см + 10 cm = 66 см). В същото време капачка панела следва да покрива главата си плътно, така че измерване не се променя, и ако преждата е "бавен", без пружини, тя трябва да се свързват с 2-4 см по-малко от обиколката на главата. Височината на модела за сферична капачка се увеличава с 3-4 см

Резултатът е работен модел (фиг. 320). Остава да изберете модел на контролната извадка, изчислена според незаменим броя повторения, за да започнете и да мислят за това как изваждане на петелки по горния капак. На фиг. 320 Работно модел сферичен намаляване шапки опции са много разнообразни, тъй като те зависят от конкретен модел, и следователно колкото моделите за шапки.

Но има някои правила, които трябва да знаете, като при изчисляването на намалението. Това е, както следва: изваждане на върха на капачки трябва да бъде направено чрез поредица от тях започва на 80-10 см от върха. За кръглоплетачни трябва да се раздели с 6-7 единици и в края на всяко излитане на линия за ъгъл - до 3-4 части. Следователно, по-малко от изваждане, толкова по-остър става горния капак.

Помислете шапки плетене на жените, с конкретни примери. Пис. 321 шапка шапка с областта на полета (фиг. 321). Размер 55-56. Вълна 100 г (1 конец на бял мохер или 6 направления на прежда номер 32 / 2-6 направления на прежда на една и съща розово и синьо).  Спици номер 6 и 8. Посоката на плетиво от дъното нагоре, с шапки полета (фиг. 322). Фиг. Модела 322 шапки с полета на спиците въведете номера 8 55 линии (броят трябва да се дели на 4 плюс 1 плюс 2 допълнителни линия Edge).

1-ви ред - К1, 1 Wrong и т.н. 2-пета серия - през лицето на лицето вратовръзка примка през сърмени конци - сърмени конци. 6-ти ред - 1 Wrong, от три линии, взети заедно, плетени 5 бр (плета, както следва: 3 със сърмени конци, 1 йо, отново 3 сърмени конци заедно на един и същи цикъл, йо и обратно 3 с една и съща сърмени конци цикли) и т.н.  Седми ред - лицето панта. Осмия ред - сърмени конци цикли.

9-ти ред - К1, 1 Wrong, 3 по предната част на задната стена, Wrong, и т.н. В тази серия, за да се възстанови до няколко линии.  10-ти ред - 1 Wrong, K1 и т.н. Следвайте 05.04 Rib 1x1 cm. След това извадете и 5 теми на спиците на номер 6 може да се свърже по-строги като дъвка 1х1 (5 см) - това капачката приляга плътно главата.

Следваща, прикрепете 5 конци и игли, за да плета № 8 от 8 см в Св. Св. (Wrong гладка повърхност - лицето ОСП), след което стартирайте изваждане. За да направите това, разделете плетене на 7 части и да направи тема цвят марка. В края на всяка част provyazyvayte на 2 бр заедно сърмени конци във всеки ред от сърмени конци цикли. Последно изваждане, направете следното: плета всички бр в сърмени конци 2 заедно (спиците на останалите 8 цикли).

Oborvite нишка, тя шие контур и затегнете здраво нишката на една и съща шапка бод. Cap с Lapel (фиг. 323).  Размер 56. 140 г вълна (прежди номер 32 / 2 до 16 нишки). Спици номер 4 и 6. Lapel свързани в напречна посока, корона шапки - в съвместни (фиг. 324).

За една проба, тип модел ревера 29 линии (броят трябва да се дели на 4 плюс 3 допълнителни линии на симетрия на модел плюс 2 Edge). Тема цвят се сменя на всеки 4 реда. На фиг. 323 Cap с ревера 1-ви и 3-ти редове от три на лицето, от 1 до премахване (резбата на линия), и т.н. 2-ри ред - лицето линии, верига изстрел да стреля (резба преди цикъл).  4-ти ред - лицето линии, линия плета изстрел сърмени конци.

5-ти и 7-ми нарежда - K1, * 1 изключен (резбата на линия), 3 на лицето. От * се повтаря до края. В края на ред 1 лицето и край.  6-ти ред - като втори. Осмия ред - като 4. Девети ред - повтаряне на модела от серията първото.

Броят 6 спици тип 25 линии (13 см) и вратовръзка цвят ревера, добавяйки, в края на всяка серия на лицето в една линия, а в края на всеки сърмени конци изваждане на същата сума. Добавяне на линии общо с йо, изпълнението на функциите си движение към себе си, и изваждане - provyazyvaniem Edge и съседните вериги по с непочистени шевове. От кантиране ревера панта тип 68 спици № 4 (резба 8 допълнения) и плътно прилепнали 3 cm 1x1 ребро.

След това добавете 8 нишки (общо сега 16) и номер 6 игли плета 8 cm жартиера St.  След това, изваждане. Разделете на 6 части, плетене и чрез серия provyazyvayte две линии по предния в края на всяка част, с изключение на последната. Когато не на игла 12.10 вериги и затегнете здраво нишката на една и съща шапка бод.

* Практически съвети и шапки с кръгли тип капак е по-добре да се размножава от много дебела вълнена прежда (прежди брой 32 / 2 на 20-25 допълнения) говори № 5-6. Това ще помогне за създаването на желаната форма на модела.  В допълнение, моделът е направен от дебели нишки са много по-грандиозно от тънки. Пис.

324 капачки Pattern с ревера Caps * трябва да бъдат поставени от плета лигавицата мохер. Още по-добре, vyvyazyvaya шапка, мохер прежда за закрепване на вълна от един и същи цвят или тон. Барети , за да се привърже от прежди от средната дебелина (прежди номер 32 / 2-8 допълнения) модели с лека структура, като британската венците. * Шапки, плетене на една кука, поддържа формата си.

Обвързването тях по-често в кръг, като се започне от върха, от центъра. * Понякога шапки започват с ръба на венците. Изчислено от еластична вериги, за да започнете не е толкова лесно, тъй като е много гъвкав.  В допълнение, такъв пръстен е опъната бързо. Така че най-добре да се свържете на горния капак (корона), без рамка, то шият, и след това кука около ръба Dovyazat подкожно в задната линия на резбата база (виж фиг.

273). * Ако платно шапки в края на омрежен, избора на модел, смятат, че шев не е нарушена. Това е особено важно за модели, , състояща се от широк вертикални ивици. На фиг. 325 ръкавица ръкавица (фиг.  325) обикновено се извършва в един кръг на петте спици: четири са вериги, а петият плета. Това се нарича кръгово плетене или тръбни.

В един чифт ръкавици жени се нуждаят от 75-100 грама на вълнена прежда, мъжете - 100 - 130 гр, бебе - 40-75 g. За обучение на плета ръкавица ръка на жените, като се ръководи от следните измервания (фиг. 326), см : Фиг.

326 Remove критерии, с ръка на жената плетене ръкавици 1. Обиколката на ръката (измерва се най-широката част на костите, плътно теглене на лента мярка) - 19 2. Дължината на четката от китката до края на средния пръст - 18.5 3. Дължината на четката от китката до края на малкия пръст - 15 4. Дължината на четката от китката до основата на палеца - 6 5. Дължината на палеца от основата към средата на нокътя - 5 Riset плетене ръкавици без пръсти и кръг. Спици № 2,5, плетиво чорапи.

Равенство основната част от модела ръкавици - проба - и това определя от плътността на плетиво, например три линии от 1 сантиметър, се изчислява от броя повторения, за да започнете: 3 бр х 19 см (обиколка на ръката) = 57 и т.н. В резултат на закръгля до цифра, която е равномерно дели на 4 (броя на спиците) - 56.  На всеки един говори линия 14. Ръкавици започват да плетат с белезници, носейки си дъвка, в Св. Св. с орнамент или плътен модел с ресни.

За да започнете с лепило. На 2 игли, взети заедно, наберете 56 вериги и без една от спиците. След това, много здраво (в противен случай линия приплъзване и спици падане) плета един ред 1x1 ребро, но при разпределяне на цикъла на 4 игли, както следва: плета първите 14 кръга на първия игла, втора игла плета още 14 линии, след това трети - след 14 и, накрая, през последните 14 линии плета четвърти игла.

Така че плета всички 56 линии, както и работата постави четири спици, свободен 5-I - на работа. За вериги първия спици Pin Pin - той ще ръководи работата.  На 1-ви и 2-ри игли - една линия от върха на ръкавицата, на 3-ти и 4-ти дъното (длан). Jumper плетене в кръг, свързваща нишка от края на бобината, останалите набор от линии ("опашка").

Edge Loop не е - това е една от характеристиките на тръбна плетене. Сега Равенство посока на часовниковата стрелка кръг от външната страна на гумата 1x1 (6-9 см), и от 6 см в Св. Св. до основата на палеца. Начинаещи плетене често правят грешката да се опитват да плета от вътрешната страна на кръга - това е много неудобно и времеемко. Дупката за палеца.

За правото дупка ръкавици формира на третия спици (фиг. 327), в ляво - на 4-ти.  Ширината му е равна на броя повторения на едно говори за един минус 4 линии (§ 14 - 4 = 10 и т.н. и т.н.). Най-добре е за извършване на дупки с помощта на помощни тема: през третото плета едно говори първите 2-3 контури на лицето, то след 10 (линия дупка) - предната част на помощен конец и oborvite.

Сега, 10 спомагателни линия да се върнат на третата игла и след това всички линии на игли за плетене плета лицето работи конец. Следваща Равенство ръкавицата до края на малкия пръст. Пис. 327 Определяне на мястото на палеца намаляване на линия в края на ръкавици.  Изваждане може да бъде направено от един от най-старите начини: Нарежете петелки по краищата на длан, като в края на ръкавицата е под формата на триъгълник.

На 1 и 3 игли първите 2 бр заедно provyazyvayut предната част на задната стена, на 2-ри и 4-ти игли - последните 2 линии по протежение на предната линия на предната стена. Да изваждане във всеки ред или ред. Когато спиците ще бъде 2-3 линия, поставете веригата на върха на ръкавици, една игла, и по-ниските един - към друг и да продължи до изваждане има само две линии.  Oborvite конци, издърпайте веригата един на друг и затегнете.

Край на конци от грешната страна скрий плетени ръкавици и otutyuzhte през 2 слоя на влажна тензух. Въз основа на материали www.cartalana.ru

Йо, йо, плетене, се . рокля