за плетене

 

Шапки и шапки

Един от първите шапки боядисани в гробница в Тива на фигура: един човек в една шапка, изработени от слама. Гърците се позовава на утилитарни шапки и ги носеха само за пътуване. Но точно тогава имаше две основни видове шапки, че това, което ние наричаме "шапка" и "шапка". Hat гръцката Пилос, нещо като капак, здраво главата, без граници.

И тъй като гръцки петазос шапка, рокля с корона и не забравяйте да области. След това е удобно да пътуват в лошо време, и ако не е имало вятър и дъжд, петазос гласове на гърба си, защото беше окачена на ремък или колан.  Когато една шапка е символ на сила, мощ. Така например, в древен Египет само на фараона може да носи големи съвети от раиран плат, който е бил пуснат на короната.

Всички останали, с изключение на роби, се задоволяват с перуки от растителни влакна. Какво благороден човек, перука и косата по-богата. В древна Гърция, мъже и жени излязоха гологлави, но по време на пътуване носи нисък кръг филцова шапка с полета (в шапката на стенописи и скулптури изобразени пратеник на боговете Хермес-крак).  През Средновековието, мъже и жени носели носове, палта с качулки.

Качулки имат различни форми. Понякога в края на предния капак е толкова дълго, че висеше под кръста. В шапки Средновековието се превърне в украшение и лукс.  Хората украсяват оперение (пера, туфи), кожи, бижута и панделки.

Шапки бяха луксозна стока, те са украсени с панделки, козина, пера и диаманти. Ето как можете да напишете августински монах (XV век): "The напразно мъжки гражданин носи качулка, след това закупили скъпи завесата, коприна мрежи в три или четири слоя, тя е украсена със злато и сребро щифтове главата, тя използва за декорация на челото (или гърдата) е около врата или мъниста корали, и накрая купи лъскава коса мъртва жена.

Всичко това трябва да бъде жена, за да украси на главата, сто злоти тук едва ли е достатъчно. " Уважаеми дами и някои мъже носят Генин - висока конусовидна шапка.  Показват, че genins измислени и въведени в модата през 1395 г. Изабела на Бавария. Само сто години по-късно, той изчезна от светските дрехи, но не съвсем престава да съществува, тя започва да се масоните.

Рамката за принцеси Генин е височина от 3 фута (1 м), съдът е гений до 2 фута (60 см). Рамката е направена от твърда хартия или плат колосана и покрита с коприна или други богати тъкани. На обратната страна на прозрачен воал окачени Генин. Тя често покрила лицето си.

Всички коса vybivshiesya бръснене, имало е само един малък триъгълник в средата на челото му.  Репин е толкова високо, че понякога трябваше да намалят още вратата.  Дори главата на еретици, осъдени да бъдат изгорени, увенчан с капачка с остър върха на картон, в който боядисани пламъци и дяволи. Генин по-късно, придобити два формата на полукръг или въглища.

От изток пристигнаха в модата на тюрбаните, в Европа те са станали нещо обичайно.  Те са били носени от мъже и жени. Чалми персите нарича материя, която е укрепено.  От персите разпространява тази прическа в ислямския свят. През XVII и XVIII век тюрбан изчезна от европейската мода, и се появява отново само по време на кампанията на Наполеон в Египет (модна империя) и отново по време на Втората световна война.

В близост до тюрбан тюрбан - плат плат увити около главата му над skullcaps, фесове и т.н. В Централна Азия, този шапки не е било позволено да носят един ден работник и бедни, всички други мъже около 5 години тя е право .  Тюрбан може да бъде отпред и у дома, лесно се трансформира в кръста колан. През Средновековието в Европа се капачка.  Изтеглете го използват за къпане и спане жените и мъжете.

Мъж шапка биха могли да имат дълъг край висящи от долната страна. По-късно мъжете на тази прическа беше отхвърлен и дамите го носеше до края на XIX век. През XIV и XV век в Европа, доминиран от френската мода. Caps бяха дълги и остри като шишарки. При мъжете, те всички бяха украсени с паунови пера.

В същото време много популярен филцова шапка, направена руски майстори. От най-ранни времена до главата на източните славяни от всички класове роза шапки, няколко расте.  Селяните са имали висок капачка корона, изтъняваща нагоре, бяха навити от филц. Имаше и ниски шапки с кръгли кожа кант и кадифе или брокат корона - murmolki.

Franta и стрелци в XVII век носеха шапки с кожа кант ниски и високи, посочи меки корона кадифе. Боляри предпочитан многослойни капачка. Начало на главите си роза бродирани ограничаване tafya (или купола). Отвъд прага, постави горна граница на върха му и gorlatnuyu шапка (тя е направена от кожа, който се начислява на гърлото на звяра). За тази шапка може да се различава от всички други благородник.

В Русия, омъжените жени не можех да ходя изобщо, "голи". Те бяха kokoshniki, два рога ритници, едно рогато свраките.  Френската революция го прави лесен за костюм, което го прави по-демократичен.  Републиканците да бъдат разположени върху главата на червените фригийска шапка, украсена с cockades трибагреник и панделки, боядисани в цветовете на националния флаг - синьо, червено и бяло.

Фригийска шапка се появи в древни времена. Тогава римски роби да ходят с покрита глава не е позволено, така че тези, които успели да избягат, той незабавно да бъдат разположени върху главите на малки шапки, чиято форма е заимствана от фригийците. Те се наричат ​​- "шапка на свободата". Това е така, защото през вековете ехото на модата за шапки, символ на желанието на хората за свобода.

Шапки украсени с cockades трибагреник и панделки, боядисани в цветовете на националния флаг - синьо, червено и бяло. Колкото по-близо до нашето време, бързо променящата се мода. Какво популярни групи по модела на античните. Това барети с къдри, каска с козирка.

За да архивирате пищни съоръжения с щраусови пера. В XV век външния вид и формата на шапка посочи с обитаването на лице: нотариално носеше шапка бобър, учен богослов - в черна шапка с плосък правоъгълен корона. Изпълнител и лекар предпочитан се. През XV-XVI век, на мода за барети разпространение сред мъжете и жените. Баретата - мека шапка плоска кръгла или квадратна - често са направени от кадифе, украсени с бродерии и пера.

Какво е изненадващо е, че с течение на времето, не се губи стойността си.  През втората половина на XIX век, без барети вече не са третирани, както и с 1920 добре обосновани при вземането на женски гардероб. В XVI век, се е разпространил голяма шапка от филц. Особено популярен е в Холандия.  Тъй като тези шапки често са наблюдавани в картини на Рубенс и Рембранд, тогава те се наричат ​​шапка а ла Рубенс, а-ла-Рембранд.

В вътрешни и външни хора не напускат с шапка. Дори на масата не се отстранява. С лък шапка описват полукръг.  Беше невъзможно да се вдигне, когато те се срещнаха, като цилиндър. Дамите носят една и съща шапка като Кавалиърс. Въпреки това, по-висока стана дама на косата, толкова по-сложни и с висока шапка тя поиска.

За да се предпази косата от вятъра и пясъка се появи прическа - палатка като треньор.  В началото на XVIII век в областта на шапки стана наведе на няколко места. С течение на времето се издигаше полета формират непрекъсната мода, шапка и започнете да намали друго.  Появява се триъгълна шапка - шапка с полета в ограничени три ъгъла. В епохата на рококо са си жени, а в XVII и XVIII век, триъгълна шапка става част от униформа.

В края на XVIII век е бил заменен dvuhugolnaya шапка. То е лесно да формира и поставени под ръка кавалер, когато той трябваше да бъде на прием или топка. В Англия, всички те имат един цилиндър - висока шапка с малки области. Цилиндър се превърне в ежедневието значение, когато опашките започва да се носят през деня.  Първоначално, в областта на модата е оцветена в цилиндър (особено светло сиво), но с течение на времето става строго монотонно.

За Ваше удобство има и опера шапка - опера шапка (шапка Gibusa) на тел рамка.  Тази шапка, която е лесно сплескан на палачинка, и се скри под мишница, през 1835 е изобретил парижки сгъваем цилиндър. До 1914 г., операта шапка, в допълнение към вечерна рокля, вечерна рокля е членството на мъжете.

Успоредно с цилиндър, от XVIII век, е имало бобър от висококачествен плат, с много фини производство, за неговото производство се прилага бобър IPT коза надолу. Постепенно цилиндър и бобър се приближи, и след 1850 имаше нещо общо - пота.  Bowler е тесен равни полета и твърди куполовидна корона, почти винаги е черно, с изключение на редките сиво.

В Ситито на Лондон до средата на XX век шапка бомбето с чадъра е смятан за типичен елемент на официални тоалети.  През 1850 г., е бил популярен и предния капак - малък, силно износени капака, но в края на XIX век са били предимно възрастни жени. В края на XIX и XX век има твърда сламена шапка - една сламена шапка с твърда плоска корона кръгли и плоски полета.  Много скоро започва да се носят и жените.

Модерна прическа в малки, плътно прилепнали и шапки на главата плета шапки, шапки са популярни с полета. През лятото обикновено носят сламени шапки, хладна есен - филц, плат. Зимни шапки кожа са прости форми, като например шапка тюрбан, роден руски калпак, фуражката си и течения. Hat може да бъде изтъкан (в спортен стил) или кожа (една капачка с ухо-клапи). Тя също обезличава техните собственици.

Така че да ги носите само за хора, които не се интересуват от проблема за създаването на своя собствен стил. Друго нещо - шапка. "Имам слабост към шапките.  Колко са били там с мен! Те са елегантни и ексцентрични, забавен и драматичен, всички се забавляват.  По мое мнение, една жена в една шапка Никога няма да забравя "- казва Лорен. Изберете шапка-в-лице не е лесно.  Hat - това е финалния щрих, която допълва или достойни за костюм, или, напротив, тя ще развали.

Hat не трябва да се открояват, привлича вниманието. Трябва също да се чувстват удобно, за защита срещу дъжд, студ и вятър. И все пак - за да украсят и да се подчертае индивидуалността.  Филип Трейси, трима изтъкнати британски награда за най-добрите аксесоари дизайнер, като помага на клиентите да избират една шапка: "Не е на път да промени изцяло вида ви, шапката ще ви помогнат да станат по-привлекателни."

Това е ярък и силен характер изисква подходяща шапка - извънредно. Попълнете дами могат безопасно да носят шапки с широка периферия, ако растежът им е под средното за страната. Висока за жени, за разлика от това, носете шапка без граници не се препоръчва.  Съвременните дизайнери предпочитат широка периферия шапки, най-популярните стилове като "Севиля", "bersalino" Панама.

На фона течения се отдалечи, толкова популярен в началото на века, и като мъжки модел с малък прав ръба. Елегантен ансамбли шапки са допълнени с извити равномерно около обиколката на полета (мода, предлагани някога Chanel). Съвременните шапки често са богати на декоративни облицовки под формата на венци, или куп креп плодове в средата на шейсетте години.

Цветя може да бъде много необичайни цветове, като например плат с полка точки или ивици, като натурален плодов, и gaudily пъстра цветове.  Малките шапки могат да бъдат закачливи пера. Colonial шапка фолклорната носия допълва от слама или палмови стъбла, деним стил - една шапка от кожа.

Ансамбли на модерни тъкани (т.нар tehnotkaney) изглежда перфектно с шапки, изработени от прозрачен цветен винил прост стил. Освен това, шапка може да се направи на светлина собствените си ръце.  Нека си припомним известния шапка промени Parajanov.  Обичайната panamku добави той парче на завесата, фолио, ленти от кутия с бонбони, гирлянди.

Е, бих искал да завърша една прекрасна фраза, която беше казал на ЕМ Ремарк, и, разбира се, беше прав: ". А шапка, която идва при вас, е по-морална подкрепа от цялото тяло на закона" Въз основа на материали www.siringa.ru

йо се, рокля, шапка, йо, плета