за плетене

 

Плетене на една кука не винаги е било работа на жените

Не всеки знае, че плетене, включително плетене на една кука, не винаги е било работа на жените. Сега, разбира се, е трудно да си представим как седяха около огъня и древни войни, мирно провеждане на разговор, бързо работи добре куката. Жените в тези дни само доверени предене вълна. Най-ранните опити да се създаде един дълъг низ от членове са били взети, може би изненадващо, а не в студена Арктика, и в пустините на Северна Африка.

Археологически данни показват, че плетене на една кука се появи около 3000 години.     Древните бедуински - номадски арабски pastoralists - първо се научи да плета различни носове, шалове, арабско наметало с качулка, която ги пази от лъчите на жаркото Африка нд

По-късно първите мисионери от Европа, който проповядва учението на Христос на пясъчни равнини на Северна Африка и Близкия изток, взаимствани от бедуин е изкуството и я занесе на родината си. Но дори и тогава, плетене на една кука е бил човек на работа. Само в средата на XVIII век, жени се заеха с куката. Оттогава много време е минало, и плетене на една кука е станала много често срещаният начин на забавление.

Преди да плетене на една кука, трябва внимателно да прочетете главата на основите за провеждане на необходимите инструменти и материали.     Това включва информация за конци и куки. Така че ... За да плетене на една кука, можете да използвате памук, коприна, вълна, синтетика и други прежди.

Преди избора на конци, за да реши кой продукт искате да се свържете от това какво ще използвате модели за плетене на една кука. Критични фактори, плетене на една кука, характеризиращи теми са тяхната дебелина, еластичност и здравина на цвят. Нишки е еластична достатъчно, за да плетене на една кука, когато тя извори под напрежение, след като предишната форма. Продуктът на тези, свързани с теми, напълно запазва формата си.

Проверка на силата на тема може да бъде по друг начин. Ако на опън с нажежаема жичка не е счупен - прежди силни.     В този случай, ако конец почивки под товар, трябва да бъдат свързани с по-силна тема трябва да бъде добре навита, но не прекалено. Силно усукана нишка не е в е подходящ за ажурна дреха плетене на една кука, тъй като платно на тази тема се превръща неравен и твърд на пипане.

За да коригирате това е практически невъзможно. Устойчивостта на цветовете могат да бъдат проверени, както следва: малък сегмент от нишката е напоена с вода. След това увийте в кърпа и желязо с гореща ютия. Ако след тази процедура разкри, че материята е рисувана върху него се появи петното, а след това боя крехка.

Тази прежда не трябва да се съчетае с конци с друг цвят. Ако е необходимо, можете да подобрите прежда, цвят: прежда за няколко минути ще попречи на топла вода, след прибавяне на малко количество перилен препарат редовно. След това ги изплакнете с чиста вода и се потапя в приготвения разтвор на оцет. Решението е приготвен, както следва: 1 супена лъжица есенции за 1 литър вода.

Конци варено в този разтвор в продължение на 15-20 минути при непрекъснато разбъркване. След това измийте с вода и сапун и изплакнете с топла. След това отново администриране на тестове за устойчивост на обагрянията: Ако платът е все още видими следи от боя, трябва да се повтаря на кипене. Не по-малко важен фактор, тъй като гладкост на преждата.     Можете да го идентифицират визуално: ако низът е смел или, обратно, твърде тънки секции, е неравномерен.

Това прежди могат да се използват за продукти, плетене на една кука облекчение. В други случаи, най-добре е да изберете плоски прежди. Най-важният инструмент за плетене - кука. куки могат да бъдат къси и дълги. Кратко куки се използват за нормално плетене. Те, от своя страна, могат да бъдат по-дебели и тънки. Всяка кука се състои от три части: пръчка, брадата и главата.

Bone кука. Тази кука се счита за най-старият метод за плетене на една кука. Те са били отглеждани повече бедуин номади. Тя се различава в гладка повърхност и лекота. Внимателно полирана кост кука е идеална за плетене на една кука. Въпреки това, в момента за плетене кука я прави използването на много скъпи декоративни материали, така че е много редки и скъпи. Дървената кука.

Дървени кука е лек и гъвкав. Той се използва много често в плетене на една кука, тъй като има сериозен недостатък. Когато плетат грапава повърхност, която при взаимодействие с нажежаема жичка почивките си сила. Пластмасови кука. Тази кука е лека, гъвкава и гладка повърхност.

Въпреки това, тази кука също е недостатък: способността да се наелектризирам на преждата, така че е за плетене на една кука по-добре да не се използва. В противен случай, за да се разсeе статичното електричество, ще трябва да периодично поръсете кърпа и антистатични топката на конци. Метална кука. В метална кука е много полезно, тъй като тя разполага с достатъчно гъвкавост, сила и гладка повърхност.

В допълнение, по време на плетива не се натрупват статично електричество. За плетене на една кука, най-доброто е да се използва кука изработен от стомана. Алуминиева кука е по-малко удобен, защото времето си запазва плетат на ръка и конци тъмната пътека. Всяка кука има свой собствен номер. Тя е равна на диаметъра на прът с кука в напречно сечение и е посочена като цяло и частично номера от 1 до 10.

Важно е да знаете как да плетене на една кука правилно се определи броят на куките при производството на продукта. Можете да го направите сами: нишката се прегъва наполовина и я завъртете. След това вземете кука с диаметър, равен на дебелината на образуваните нишки. Равенство красив шал капачка покривка за маса или не, не, като усвоили техниката преди изпълнението на основните контури плетене на една кука.

На следващата страница (използване на линии) дава подробно описание на последователността на вериги с помощта на проста кратко кука. Въз основа на материали www.garmoniavdome.ru

ажурна, плетене на една кука шапка, плетене на една кука, плетене