за плетене

 

Тайните на плетене

Изобретението принадлежи към определен метод на мадмоазел Riego де Blankarde, дъщеря на френско-испански благородник и ирландски. Тайните на плетене на една кука рокляТя измисли как да се направи дантела, който напомня на Венеция, но може да пуснете кука, което е ускорено производство. Парче от дантела, който изисква най-малко двеста часа за производство на игла, могат да бъдат свързани в рамките на 20 часа.

V1846 Riego де Blankarde публикува първата книга на ирландски проби плета кука. Новата техника бързо се разпространява, а скоро и цялото семейство са заети плета дантела. Това е улеснено от факта, че техниката на ирландски дантела е много подходяща за масово производство.

За разлика от обичайните плета кука ирландски плетене на една кука се състои от отделни мотиви (листа, цветя, розетки), които са плетени отделно и след това в комбинация с мрежата. Този метод даде възможност на разделение на труда - всеки плетач, специализирани в отделни мотиви, в съответствие с техните способности.

Така че, всеки член на семейството може да допринесе за общите приходи, така че всички вързани - мъже, жени, деца и стари хора.  Тайните на плетене ревниво пазени от всяко семейство, работата е била скрита, ако къщата внезапно съседи - конкуренцията е конкуренция!

Завършени в дантела мотиви включени центрове в най-близкия град, и там най-опитните и талантливи съветника, събрани от тях конфекция - яки, маншети, рокли и палта, а дори и чадъри.  Ирландски дантела лесно закупени в Дъблин, Лондон, Париж, Рим, Ню Йорк и Сан Франциско (основният фокус на продажбата на ирландски дантела до 1906 земетресение).

Популярността на дантела варира в зависимост от режима, но все пак е много в търсенето, докато Втората световна война, които паднаха рязко след като търсенето на луксозни стоки.  Сега интерес в занаята възраждане, благодарение до голяма степен един интересен модел дизайнери използването на тази техника.

Въпреки това, търсенето не само на настоящите модели - например, от омъжи за престолонаследника на Дания през 2004 г., булката беше облечена. "По прост рокля от слонова кост с воал от 100-годишният ирландски дантела"  Основната ценност на ирландски дантела, може би, е, че тя все още е ръчна изработка, индивидуална работа.  Ако разкрасявам, тъкат килими и гоблени, плета Джърси отдавна е в състояние да машина, след това да създадете плетени дантели може само ръката на господаря си. Въз основа на материали moikompas.ru

плетене на една кука рокля, плетене на една кука, плетене