за плетене

 

Описание на плетене на една кука

Плетене на една кука процес тъкани ръчна изработка, облекло или конец. Най-ранните писмени препратка към този вид ръкоделие, записани под заглавие "пастир плетене" в мемоарите на една дама Highland от Елизабет Грант през 19 век. За първи път за плетене на една кука модели бяха публикувани в Р ™ н ™ ™ мъкна през 1824 година.

Доказателство, че плетене на една кука е новото в XIX век, в съответствие с публикуването през 1847 г. подаръци Зимна, който съдържа подробни инструкции за прилагане техники на плетене на една кука в същото време, когато не са в основата на други видове бродерия за читателите обясни. Описание плетене на една кука в книга Lady Godey е на. Плета тъкан е известно още от древни времена, но не е известно модели плетене на една кука, датиращ от преди 1800 г., нито в колекции, нито сред откритите по време на изследвания.

Според този вид енциклопедия на плетене се появи в XIX век като семейство, но вместо да се използва игла кука. Най-древните образци, които са били счетени за свързани с една кука, в действителност, са изпълнени. Дона мисли охладител хипотеза за произхода на плетене на една кука плетене на една кука погрешно: за плетене на една кука куки, запазен и до днес, имат винт, който пречи на плетене "във въздуха." Cooler предполага, че началото на индустриализацията е тласък за развитието на този тип бродерия. В производството на трикотажни плетене на една кука, изисква много по-голям брой нишки от други техники на плетене и памучна прежда е най-подходящ за този вид занаят материал.

И след памукопреработвателната машини и памучна прежда въртящи се колела в Европа и Северна Америка е станала по-широко достъпни и евтини. Първият куки плетене на една кука са свити игли и примитивни в корк дръжки, използван от такива бедни ирландски плетачи, и скъпи сребро, стомана, слонова кост, създадена не само за работа, как да декорирате и привлече вниманието към ръцете на дамите. В Ирландия, в една форма на глад облекчение е да се осигури тяхното поръчките, изпълнени на кука дантела. Mlle Riego работи Blanchard, публикуван през 1846 г. първата книга на модели, обикновено кредитират с изобретяването на този вид плетене на една кука. Мода за ирландския плетене на една кука в Европа и Америка, продължило до. Плетене на една кука в годините 19101920 стана още по-сложно в модели и методи на връзка.

B плета Hook се е разпространил от края. Трикотажни дантела майстори главно от тях заеми за модели на хора и. Тези дни, плетиво е станал много популярен и е сред любимите занимания толкова лесно да се научат да плетене на една кука, това е по-лесно. [Плетене на една кука е разделена на следните видове: прости плетене на една кука кука с къса, дълга кука, вилица, с помощта на кука и специален щепсел (Шалев скоби), или ирландски дантела (Брюксел) дантела, когато отделни мотиви, плетени заедно в един продукт. Има два начина на плетене: плоски и кръгли.

В една проста плетене на една кука плетене в апартамента посока може да се движи напред и назад (с обрат в края на всеки ред и vyvyazyvaniem въртене линия) в тази плетене не е грешната страна, или просто изпраща чупене и определяне на теми в края на всеки ред. А кръглоплетачни продукти са трикотажни или цилиндрични (безпроблемно), или кръгли.

Ако работите плетене на една кука конец държи палеца и показалеца на лявата си ръка. Куката се провежда в дясната си ръка палеца и показалеца, позовавайки се на третия пръст. Нишката щракне на куката с резба в свободна линия и издърпа през него. Основните видове линии в плетене на една кука: въздух, polustolbik, ЮЦ, колони с йо.

Плетене на една кука е бърза и възможността да се създават не само твърди, релефни мотиви, но едва доловими, мрежести, приличат на дантелен плат. Плетене на една кука се използва за извършване на дрехи като цяло (например, и т.н.) и декоративни елементи на дрехи (и повече) или бижута (и т.н.). [Първоначално плетене на една кука куки куките не бяха в буквалния смисъл на думата това е плоска пръчка.

Сега използва куки, изработени от различни материали: метал, кост, пластмаса, дърво, на различни дебелини (от 0,5 до 8 мм). Куки за плетене 36 мм използват изделия от дебел вълнен или синтетични влакна. За да направите по-фина кука (1,52,5 mm в диаметър). Описание плетене на една кука плетене на една кукаАко сте приели тънка кука конец як трикотаж е отворен работа, с големи отвори.

Ако вземем дебели и тънки кука прежди, можете да получите здраво плета. Правилното съотношение на дебелината на куката трябва да е около два пъти дебелината на кожата. Текстурата на тъкани, трикотажни плетене на една кука тъкат различен вид на конци, и с ниска плътност експанзия. Тези свойства позволяват да се прилага не само плетене на една кука вълна, памук и конци. [ Плетене модели се състоят от различни комбинации на електрически вериги и барове.

Основните видове електрически вериги и барове включват: въздух цикъл. С помощта на въздушни линии формират основата за бъдещи плетене. Също така, тези линии се използват при създаването и повишаването (преминаване към следващия ред). Удовлетворява първия цикъл. Кука с резба в нея е заловен и дръпна в работата възел конци, нов цикъл се вписва отново и кука йо vytyagivaetya на тренировка низ.

Sc или тежък цикъл. Куката е въведена в една линия, йо-пистите и извади чрез верига. Отново извършва на йо кука и изтеглена назад през двете линии са на куката. Следващата колона се образува на следващия цикъл на веригата. Polustolbik с йо. Колона се получава по-горе ЮЦ, но по-малко от колоната с йо.

Canvas, свързани с колони в този вид на доста гъста, със силни хоризонтални редове. Yo работи на една кука, на куката е въведена в течение след хода на плетене. Чрез този цикъл се дърпа конци, тогава вторият на йо (обратно на часовниковата стрелка) на куката, която е съставена чрез трите линии на куката. Колони две, три или повече йо.

. TI Eremenko Плетене на една кука / / бродерия второ изд. СРР. и добавете. .: Legprombytizdat, 1989. . Krishtaleva VS:. Legprombytizdat, 1987. Creative занаяти. Брой 7. Фирма "Джи Fabbri Edishinz".

Пълна енциклопедия на бродерия на жените / Транс. Превод от френски език. .: The Rise, 1992. Въз основа на материали ru.wikipedia.org

Подобни публикации:
  1. рокля

описание на плетене, плетене на една кука, плетене на една кука, плетене модели, ажурна