за плетене

 

Ирландски трикотаж се различават изключително красива текстура

Плетачи Ирландия, Исландия, чест, уважение и се опитват да ги предпази от външно влияние оригиналността на неговия древен занаят - Manual плета. Не е много майстори други страни успяха да запазят до наши дни цвят национално трикотажни неща в същата степен, както craftswomen на Севера. Възли от тези великолепни needlewomen, майсторски държи спици, позната и обичана, където носят топли дрехи.

Те могат да бъдат веднага отличава от много други занаяти в цвят, модел, украшение и дизайн.     Неизчерпаем източник на идеи, те ни дават, иглени жени, управление да не разлеете една капка на народното творчество в продължение на векове. В суровия климат на тези страни, ангажирани в риболова и овце земеделие изисква облекло, не разпенващ влажни ветрове.

За топлина и комфорт са били измислени от различни трикотажни неща: украсени обувки стелки за отопление (вместо на бутилки с гореща вода), трикотажни чехли, цветни дълъг колан, и много, много повече. Сред красивите неща raznotsvetya ръчно да вплете в Норвегия и Исландия, заемат особено място продукти, направени от ирландското модели, засягащи своето разнообразие и изразителност.

Ирландски модели и тяхната история. Ирландски трикотаж се различават изключително красива текстура.     Пакети (фиг. 1), диаманти (фиг. 2, 3), окръжности (фиг. 4), модели, напомнящи на мрежата (фиг. 5), с вериги покрива подутини (фиг. 6) - всичко това създава неограничени възможности за въображението плетачи. Понякога, от ръцете си от уникални, необикновени неща.

Шивачките са най-общ метод за пермутация вериги - "vikkel" (фиг. 7) и да го използвате всеки път, когато се създават нови и оригинален дизайн. Роден на този колоритен плета острови Аран. Интересен и оригинален е неговата история.

Трите малки островчета на Аран край западния бряг на Ирландия до този ден запазените древни келтски фолклор мотиви в един от най-старите форми на бродерия - плетене (келтите са живели тук, в четвъртия век от н.е., да). Както и порцелан от Китай или тъкане Латинска Америка, ръчно плетене на тези острови се превърна в истинско изкуство. Сега населението на тези острови запазват келтски език, песен и фолклор.

Те правят домовете си, тъкани, изграждане на дървени лодки, корабни платна, които не се отличават от платната на първите векове на корабоплаването и да вършиш всичките най-важното. Както и в старите дни, костюм Аран островитяните се състои от риза и панталони от бял плат шаяци, цветни колани и обувки на сурова кожа.

Един от основните компоненти на костюма са ръчно трикотаж, са направени от местни, непрана вълна и така те са идеални за защита на рибарите от дъжд, влага и вятър. Тази фланелка плета тук от незапомнени времена.

Модерността доведе със себе си много малки промени: първо вълна предене жените и мъжете вързани гъши пера - днес и се върти и плете само жените, но и да замени перо пера са стандартни спици. И сега, преди и растения прежда коса на този остров в синьо, зелено, червено и жълто. Всяко село има своя собствена видове плетене, и всяко семейство - по образец, които се предават от поколение на поколение.

Когато разликата в брачния си е тъжно практическа стойност: ако вълните се хвърлят на брега тялото на един удавен рибар, от модели на пуловера си е възможно да се определи на селото и семейството, от което той градушка. Всеки модел има символично значение, подобен на мрежата на рибарите, а другата - огради на къщите, изградени от местен камък. Историята на някои видове Сглобяването е още по-неочаквано.

Не толкова отдавна са разкрити Селтик погребение. Той установява, фрагменти от каменни резби, мотиви, които са идентични с моделите на някои трикотаж. Вероятно, те се основават на много древна форма на геометрични орнаменти Селтик.     Други ирландски модели трикотаж повтаря моделите открити в праисторически пещери на Югозападна Европа.

Друг набор от модели е тясно свързана с архитектурните и скулптурни украса на изток. Произходът на много декоративни мотиви от трикотаж Aran не е решен до момента, тяхното символично значение все още чака за тяхното декриптиране. Но красотата на трикотажни изделия от островите Аран ще ги включи в истински произведения на изкуството. Ирландски трикотаж се различават изключително красива текстура на ръчно плетивоDiamonds (виж фиг.

2) Dial 24 линии (броят трябва да се дели на 6 плюс 4 допълнителни линии на симетрия на модела плюс 2 Edge).     1-ви ред - сърмени конци 4, следващите 2 бр да се оттегли, без да provyazyvaya, от дясната игла, наляво игла и след това въведете работата в течение първи и пуснете десния говори за две линии, на 2-ри контур да вземете от дясната игла и след това заседават в ляво, след това тези вериги са плета отделно лице. Повторете от началото на серията.

2 и всички четни редове - в чертежа. Сърмени конци вериги стреля (преди нишка цикли). Ако има няколко в ред сърмени конци две, те също стреля без provyazyvaya (преди нишка цикли). 3-ти ред - K1, * 2 сърмени конци, а след това се оттегли, а не provyazyvaya, от дясната игла и с непочистени шевове контур на лицето.

Ляв игла, за да влезе в работа в с непочистени шевове линия и пуснете десния говори за два кръга, предна линия да вземете от дясната игла, да седи от ляво, и тези вериги са плета един отпред, един Wrong, след излитане, без да provyazyvaya, от дясната игла една отпред и с непочистени шевове контур, ляво игла, за да влезе в работа в предната линия, пуснете десния игла от двете линии, верига с непочистени шевове вземете от дясната игла, за да седне на ляво и плета един Wrong, K1. Повторете от * до края.

В края на ред 1 лицето и край.     Петия ред - * премахване без provyazyvaya, игла на предна дясна и с непочистени шевове контур, ляво игла, за да влезе в работа в предната линия и пуснете десния говори за два кръга, линия с непочистени шевове вземете от дясната игла, да седи от ляво, и тези вериги плета един Wrong, K1, след излитане, без да provyazyvaya, от дясната игла и с непочистени шевове панти лицето, лявата игла, за да влезе в работа в с непочистени шевове линия за освобождаване на правото говори за два кръга, предна линия да вземете от дясната игла, и след това седна на лявата тези вериги и плетени един отпред, един Wrong, а след това два сърмени конци.

Повторете от * до края.     В края на поредицата да се отстранят, без да provyazyvaya, от дясната игла и с непочистени шевове контур на лицето, лявата игла, за да влезе в работа в с непочистени шевове линия за освобождаване на правото говори за два кръга, предна линия да вземете от дясната игла, после в ляво, и тези вериги са плета един фронт 1 Wrong и край. Седми ред - 1 Wrong * k2 следните линия обмен, както и в 1-ви ред, и provyazyvat лицето, 4 сърмени конци.

Повторете от * до края. В края на серия 1 и ръб Wrong.

9-ти ред - да се оттегли, а не provyazyvaya, от дясната игла и с непочистени шевове линия отпред, отляво игла за работа в с непочистени шевове линия за освобождаване на правото говори за две линии, една верига да вдигне на предната правото игла, да седи от ляво, и тези вериги са плета един отпред, един Wrong, след излитане, без да provyazyvaya, игла на предна дясна и с непочистени шевове контур, ляво игла, за да влезе в работа в предната линия, пуснете десния говори за две линии, с непочистени шевове вземете една линия от дясната игла, и след това седна на правото и плете тези линии: 1 Wrong, K1, а след това сърмени конци две вратовръзка. Повторете от началото на серията.

11-ти ред - сърмени конци 3 *, премахване без provyazyvaya, игла на предна дясна и с непочистени шевове контур, ляво игла, за да влезе в работа в предната линия, пуснете десния говори за два кръга, линия с непочистени шевове вземете от дясната игла , седи от ляво и след това тези вериги са плета: 1 Wrong, K1. След това свързване на две сърмени конци. Повторете от * до края. В края на Серия 3 сърмени конци и край.     13-ти ред - повторение от серията първото.

Diamonds с джъмпер (виж фиг. 3) Dial 26 линии (броят трябва да се дели на 24 плюс 2 Edge).     Плета един сърмени конци подкрепа на брой цикли.

1-ви ред - сърмени конци 2, K1, сърмени конци 5, плетени следващите 2 линии, така че 2-линия легнах на върха на 1-ви с наклон надясно (за да свършат правилната игла, за да премахнете два кръга лявата игла, за да въведете по време на работа в течение първо и след това отпуснете право игла от двете линии на веднъж, за да вземете втория цикъл от дясната игла и обратно наляво), а после тези вериги са плета един отпред, един Wrong, на 4 лицето, следващите 2 линия обмен, така че един цикъл легнах с наклон на ляво в горната част на втория (за премахване на правото на иглата 2 бр, наляво игла, за да влезе в работа преди цикъла първо и след това отпуснете право игла от двете линии едновременно вземи второто линия от дясната игла, за да седне на ляво), след това тези вериги са плета: 1 Wrong, K1, след това 5 сърмени конци, K1, сърмени конци две.     2 и всички четни редове в модел (сърмени конци линии, с изключение на четири средата, стреля, не provyazyvaya, преди нишка цикли).

3-ти ред - сърмени конци 2, K1, сърмени конци 4, следните два линия обмен (както е в първия ред) и да ги плета надясно с наклон - един отпред, един Wrong, Wrong след 1, 4 лицето Грешен 1, следните два линия обмен (както е в първия ред) и ги свърза с наклон на ляво - 1 Wrong, K1, а след това сърмени конци 4, K1, сърмени конци две. Петия ред - сърмени конци 2, K1, сърмени конци 3, следващите 2 бр и плете суап с наклон надясно - една отпред, една Wrong, а след това сърмени конци 2, 4, лицето, 2 сърмени конци, следващите 2 бр и плете суап с наклон Left - 1 Wrong, K1, а след това сърмени конци 3, K1, сърмени конци две.

7-ми ред - сърмени конци 2, K1, сърмени конци две, следващите 2 бр и плете суап с наклон надясно - един отпред, един Wrong, а след това сърмени конци 3, 4, лицето, 3 сърмени конци, следващите 2 бр суап и плетени с наклон на ляво - 1 Wrong, K1, а след това сърмени конци 2, K1, сърмени конци две. Деветия ред (в тази поредица от линии, които формират един диамант, обратна посока) - 2 сърмени конци, K1, сърмени конци две, следващите 2 бр и плете суап с наклон на ляво - 1 Wrong, K1, сърмени конци по 3, 4, лицето, 3 сърмени конци, следващите 2 бр и плете суап с наклон надясно - един отпред, един Wrong, след това 2, сърмени конци, K1, сърмени конци две.     11-ти ред - сърмени конци 2, K1, сърмени конци 3, следващите 2 бр и плете суап с наклон на ляво - 1 Wrong, K1, сърмени конци на 2, 4, лицето, 2 сърмени конци, следващите 2 бр и плете суап с наклон Право - един отпред, един Wrong, последван от 3 сърмени конци, K1, сърмени конци две. 13-ти ред - сърмени конци 2, K1, сърмени конци 4, следващите 2 бр и плете суап с наклон на ляво - 1 Wrong, на лицето, а след това Wrong, 4 лицето, едно грешно, следващите 2 бр и плете суап с наклон Право - един отпред, един Wrong, след това 4 сърмени конци, K1, сърмени конци две.     Въз основа на материали www.myjane.ru

линия, ръчно плетиво, плетиво модел, игла за плетене