за плетене

 

Историята на плетене

Плетене, като начин за правене на дрехи или отделни тоалетни, различават ръчно и машинно. Ръчно плетиво на всички времена високо ценени, и само най-известните и озаглавена дама е в гардероба си неща, свързани плетене или плетат. Кажете точно когато хората започнаха да плетат, не е възможно. Въпреки това, ние знаем, че първото нещо, което малко плета (дете nosochek) са открити в гробницата на фараона.

История на плетенеНа изток, плетиво процъфтявали от V век. Без нея, дори и да се разбираме. Почти четири века плета европейците да научат и да ги мотивират. Едва през IX век в Европа да се замени бельо и кожени чорапи плетени чорапи дойде. Привилегията да носят тези чорапи са собственост на царя и неговите служители. В XVI век, трикотажни чорапи са били признати в Испания.

Стойност на премията и са присъствали на кралското семейство. През XVII и XVIII век, трикотажни чорапи са широко използвани и са се превърнали в основен обект на ежедневни облекла. За да се запази топло през зимата студ, мъжете поставят върху себе си веднъж в рамките на дванадесет чифта чорапи. Плетива не е просто счита работа на жените. Първата тъкачна машина е изобретена през 1589 от Уилям Лий свещеник galvertonskim.

Но чорапи, свързани с тази машина изглежда кралица Елизабет I дебелината на коприна, и изобретател в патента е бил отказан. След като се премества във Франция, Лий създава първата механизирана плетене работилница. Но през XVIII век, там, във Франция, е бил изобретен от циркулярната тъкачна машина. Плат, я вързаха, под формата на тръби. Чорапи машина задължителни са много по-евтино от чорапи, свързани ръчно.

Те са станали широко разпространена във всички слоеве на населението и бързо заменя ръчни изделия. Въз основа на материали www.knitting-tale.ru

плетене, игла, ръчно плетиво, плетене на една кука