за плетене

 

Плета известен древен занаят

Плетива-известните и много древен занаят. На пръв поглед това е било направено само от мъже, но постепенно падна в ръцете плетене жени. Сега тя е рядко човек вземете игла или кука. Плетене на една кука се появява в Англия и Франция, той е разработен през 16-ти век.

Но има достоверни доказателства, че индианските племена също са всички тайни на това изкуство, примери на древни произведения са били открити от учени в началото на 20 век. Точни данни за това къде и как са се появили плетене на една кука, не. Но се смята, че тази дейност се корени от древна форма на китайската бродерия.  В края на 19 век плетене на една кука разпространение в Русия.

Бродирани извършен от жени, събрани в вечери за съвместни заседания. По принцип момичетата създаден красива дантела модел, съставен от народни теми.  Плетене на една кука - процедурата е по-лесно, отколкото плетене. А полученият продукт е много красива, умна и привлекателна. В наше време, бродирани намира втори живот.  Ръчна работа е много оценявам. Плетене на една кука стана модерно и полезно занимание.

Сега тя е в своя пик на популярност. Плетене на една кука ви позволява да създавате шаблони и деликатен, много деликатен, дантела, плътни и текстурирани изображения.  С кука и плетени топли дрехи, стилен и тънък бански костюми.  кука може да пресъздаде цялата произведения на изкуството.

Този метод се използва за плетене vyvyazyvaniya отделни елементи, бижута, например, копчета, яки, и да се създаде цялата дреха, например, рокли, пуловери, и за интериорни елементи, като салфетки, покривки за маса, закачалки за саксии с цветя и така нататък.  За да плетене на една кука конец и се нуждаят само куки. Теми костюм различно: и вълна, коприна и памук.  Куки също са различни.

Те могат да бъдат изработени от пластмаса, метал, кост и дърво. Те имат различна дебелина, най-малкия размер - 1 мм, най-големите - 8 мм. По-финото куката, по-малките и лъскав дизайн.  Но ние трябва да помним, че дебелината на преждата също е важно.

Куки с диаметър от 3 до 6 мм са подходящи за плетене неща от дебел вълнен или синтетични. А тънки куки с диаметър от 1.5 до 2.5 мм, подходящ за шиене камгарни и карамел. Дебелината на куката се подбира така, че е два пъти по-голяма от дебелината на избраната тема.  Плетене на една кука - един завладяващ процес.

Резултатите са винаги красиви, продукти, плетене на една кука, може да бъде чудесен подарък. Въз основа на материали www.romashka.ws

се, плетиво, плетиво, плетене на една кука