за плетене

 

Историята на една кука плетени бебешки обувки

В Египет, една от гробниците открити детски трикотажни чехъл, археолозите са открили, че повече от четири хиляди години.  И в началото на нашата ера плетене техники и принципи са били на много високо ниво. Например, в старата Кайро намерило отличен многоцветни копринена рокля, обвързани с метални игли. Консервирани екземпляри от плетени неща, датиращи от IX и X век след Христа.

Намерени чорапи за деца, чийто палец на крака е отделена от останалите, тъй като в съвременната ръкавици, които може да мине между краката сандали лента.  Смята се, че в Европа плетене проникнали в копти - египетски християни.  В мисионерските пътувания те взели със себе си трикотаж, , че са привлекли вниманието на света, и в XII век в Европа се превърна в плетене домашното.

В тринадесети век във Франция, плетиво е станал доста печеливш отрасъл на промишлеността. Плетени шапки, ръкавици, потници, чорапи.  В Шотландия има традиционните шапки - плетена барета.  Интересното е, че първо плетиво е от мъжки пол професия, и мъжете се борил с конкуренцията на жените от специални споразумения. През 1612, Прага chulochniki заяви, че под страх от глоби, няма да работи на една жена!

Едва по-късно, когато плетене стана широко разпространени, те се сгодиха в предимно от жени.  И все пак мъжете не са загубили интерес в плетене. През 1946 г., националните американската конкуренция на плетене на една кука човек спечели и награда - Златната кука - връчено лично Estee Lauder.  През 1589 помощник енорийски свещеник Уилям Ли е изобретил плетачни машини Vulbridzha.

Вместо кооперации плетач появи индустрия, която вече вратарите не могат да се конкурират.  По едно време имаше едно мнение, че ще замени ръководство машина плетене, но по-големите масово производство на произвежданите продукти, толкова по-ценни неща да станат, свързани ръчно.  Това се отнася особено за плетене на една кука.

Тъй като плетене е много подобен на двигателя, и плетива винаги е очевидно уникалност, индивидуалност на продукта.  Моето търсене на плетени дантели започна в Италия, в катедралата на Св. Петър.  Сред красива дантела, че украсена олтара дрехи и облекло, все още има няколко образци, принадлежащи към 16-ти век, направи кука.

От 16-ти век, плетени елементи дантела, дрехи и домакински отиде "разходка в Европа", и през 19 век, това изкуство е истински бижута. Възли на време, запазени в музеи и частни домове, се възхищаваме на красотата и изяществото, невероятна сложност и умения. Най-голямото развитие плетени дантели, получени в Ирландия.

Като пример за много скъпа дантела Брюксел, което те не могат да си го позволят, бедни и неграмотни ирландски селски донесе изкуството на плетени дантели до нивото на шедьоври.  Така наречените ирландски дантела, и до ден днешен на страхотна цена.  В страните със суров климат жени прекарва дълги зимни вечери, vyvyazyvaya топло, красиви и оригинални дрехи за домакинството.

Yuzhanki убежище от нд шапки, чадъри, шалове и ръкавици, завързани ръце, които не изискват големи разходи за тяхното производство - само прежда и кука.  С тези аксесоари можете да свържете всичко: покривки за маса, салфетки, спално бельо, дрехи, обувки и играчки, завеси на прозорците и кърпи, постелки, чанти, шапки и ръкавици, одеала, спално бельо и възглавници, а дори и някои мебели и бижута.

Сега - всъщност конец и куки. Вие може да се свърже всяка нишка, но винаги трябва да са подходящи за тях да се поберат на куката.  Дебелината на нишката трябва да съответства на дебелината на куката е в най-тънката си точка, че е "на врата".

Тънки куки обикновено са само метал се различават по номера от 14 (за най-тънките нишки, например, конвенционални макара, Брой 40, 30, 20, 10) на номер 00; средни или големи куки могат да бъдат алуминиеви, пластмасови и дърво, отличаващи се с буквите от B (2,5 мм) с P (16 мм). Това е - основните куки.

Има повече куки удължена до Тунис, или в Афганистан, плетене на една кука, на такива куки може да побере голям брой линии, като по говореше.  И накрая, "фиба" куки, куки, които няма да име, те представляват удължени рамка, около която конците се навиват на първо място, като огромна фиба, и след това изпълнете обичайните шевове плетене на една кука дантела и цикли.

Запис модели и снимки и да ги публикува първо на холандски, който излезе през 1824 година в списание "Пенелопе". До края на деветнадесети век завърши с обединението на знаци и символи и са разработени две системи на нотация: Британски и американски.

В Русия, Европа, Америка, Африка и Азия за записване на моделите на условни знаци се използва същата система, както и в Австралия, Великобритания и Британската някои страни - от друга страна, британски, но и да ги разберат, е възможно, защото всички водещи публикации предоставя обобщена таблица на преводи.  Аз почти винаги използва тази система, за който е научил I, американски, руски с нея точно същото.

За да започнете плетене, което трябва да научите, "ABC". Това не е голям и не е трудно. Можете бързо да свикне.  Плетива - метод на производство на облекла, е за употреба (на игли или кука) и двигателя.

В една от гробниците на фараоните бе установено, детски трикотажни чорапи. Палецът е vyvyazan отделно, тъй като по това време носеше обувки подобни на нашия плаж.  В 5-ти век. Плетива процъфтява в Източна и около 9 в попада в Европа, където до този момент чорапи са изработени от плат и тънка кожа.  В Европа има плетени чорапи.

Те са били носени, и царе и техните антураж.  В Испания, само че в 16 век. получи признание трикотажни чорапи, и английския крал Хенри VIII е бил там като скъп подарък на един чифт ръчно плетени чорапи.  Чорапи бяха необходими елемент от облеклото, в 77 и 18 век. в студено време мъжете носели само 12 чифта чорапи. Известно е, че след това, като правило, ангажирани в плетене мъже, а не жени.

През 1589 galvertonsky свещеник Уилям Ли е изобретил плетачни машини, но кралица Елизабет I го отрече патент, тъй като маркуч свързан с тази машина, тя изглеждаше дебел зашити на коприна, и препоръчва на изобретателя, за да правят пари от честен труд . Лий се мести във Франция и основава град Руан, първата механична работилница плетене.

В края на 18 век. Франция е изобретил циркулярната тъкачна машина, плетени тъкани в епруветка. Дълги чорапи, плетени на една машина, която бързо заменя ръчни продукти, тъй като те са много по-евтино.  По материали на обличане.  Обръщаме се към древния занаят, чието начало се губи в дълбините на историята.  Най-старият трикотаж, открити в Стария свят принадлежат към IY-Y НК. АД, и в Новия свят (Перу) - да ти век W АД

Какво се е случило преди това? Всъщност, най-ранните доказателства сочат, нищо на високо развитите техники за плетене, рисуване модели, цвят избор и по-рано по време на развитие е, без съмнение, много дълго.  Ето защо, учените се опитват да докажат, че хората наистина започва много преди нашата ера собственост плетене техника и я използва.

В различните страни на Изтока има доказателства за предполагаемото използване на трикотажни облекла в древни времена. В гробницата на Бени-Хасан е открит Amenemhta стена рисунка, отнасящи се до приблизително H1H век пр. н. е. и представлява семити.  Четири женски фигури сред тях, облечен в нещо като плетени жилетки.  В руините на дворец в Ниневия Senaheriba намерени облекчение войн в чорапите му, е поразително подобни на съвременните такива.

През 1867 г. Уилям Felkin в своето изследване на историята на чорапи Опитах да използвам повече или по-малко логически разсъждения да докаже, че плетене е известно по време на Троя война, по време на създаването на "Илиада" и "Одисея" на Омир, и само в преводачи и преписвачи грешки, но и заради възможността за такива термини са заменени с думата "плетене" и "тъкане".  Както знаете, Пенелопе, в очакване на завръщането на съпруга си Одисей сдържан нетърпеливи кандидати обещават, че ще се ожени, веднага след като сватбена рокля ще бъде готова, но нощите са винаги разтворени този ден тъчаха.

Всъщност, Пенелопе е това плетене, така че да се разтвори бързо, без да се скъса нишката и без видими само обвързани платно, но не и тъкани.  И по времето на древните гръцки вази на войната видите снимки на Троя пленник благородници Троя в тесни, тесни панталони, плетени чорапогащи напомня великата венециански шапка дожите епоха 2500 години по-късно.

Но това е само спекулации и предположения, сега често опровергава или поставят под въпрос археологически проучвания. Ако вземем предвид, че най-ранните съществуващи плетени - сравнително сложна технология - се отнасят до III - Y вв Пр. н. е. и поставя много отдалечени един от друг, тя може да се разглежда като доказателство, че плетене произхожда много по-рано, въпреки че не е известно точно кога.

Ако приемем, че в миналото, всеки вид труд е развила бавно, ние не можем да изключим възможността, че хората се научили да плета няколко века преди нашата ера.  Плетива - един от най-старите форми на декоративно изкуство, което съществува за повече от три хиляди години. Плетива са открити в древните гробници на Египет, Рим и Гърция. За плетене, заяви една от легендите на древна Гърция.

Атина Палада е един от най-почитаните богиня. Тя дава на хората на мъдрост и знание, учи ги изкуства и занаяти. Момичетата на древна Гърция, Атина е почитан за това, което тя ги учи бродерия.  Сред майсторите, tkavshih прозрачен като въздух картини, известен с Арахна, дъщеря на кърпа Дайър.

Арахна издигна изкуството си и реших да се обадя на мача се богиня Атина.  Под прикритието на един побелял, прегърбени възрастна жена се яви пред богинята Арахна и предупреди, арогантен жена - не може да бъде над богове, се стреми да надмине само равни.  Арахна не слушат мъдрите съвети на една стара жена. Тя изтъче плат, което е сравнимо с красотата на платно на богинята.

Но в работата си Арахна изразено неуважение и презрение към боговете.  Атина ядосан, разкъса Arachna работа и натиснете момиче кука. Недоволен Арахна не претърпели срам, извършено самоубийство. Атина спасени арогантен жена, но я превърнала в паяк. И тъй като винаги паяк Арахна тъче своята интернет.

И в реалния живот, хората са се опитвали да използват мрежата като прежда.  В древен Китай, от паяк коприна зашити рокли.  Материята е тъкани в интернет на хора на Парагвай. Кралят на Франция Луи XIV, е получил от парламента на сувенири Монпелие чорапи и ръкавици, които са свързани коприна от паяци.

През 1709 г. френски натуралист, Bon дьо Сент Hilaire пише дисертация "за използване на коприна паяк", която описва в детайли основите на предене мрежа от плат. Wide Web е смятан за подходящ материал за производство на коприна.  Паяците на необходимата форма (nefilly) са намерени на остров Мадагаскар и източните райони на Африка. Тези паяци с размерите на палец, тъкат мрежа от заразяване с до 8 метра в диаметър. Въпреки свръхфини конец е силна.

Тя бърка не само големи скакалци, и малки птици. Жителите на остров Нова Гвинея улов на риба в мрежа от малки водоеми и тихо backwaters на реката.  На остров Фиджи и на Соломоновите острови мрежи от уеб, различни от риба хванат насекоми, пойни птици и дори пъргав прилепи.  Тъканта на уеб изненадващо лек и ефирен.

Това е по-силна и по-еластична всички видове изкуствени и естествена коприна. Но трудността на организация на промишленото производство доведоха до мрежа от тъкан, която може да се види само в музеите ...  Той отдавна се опитва да украсят живота си, хората се опитват да използват най-простите материали на комбинация от прости форми и модели с непретенциозен, достигайки високо ниво на умения.

Ръчно плетиво първоначално се появи като само утилитарни необходимост, по-късно се превърна в една форма на изкуство.  Възли са винаги оценяват много високо. Така например, в Европа те могат да бъдат само в първата много богати хора.  Трикотажни копринени чорапи са подарък, дори и за царете!

Така например, шведският крал Ерик IV поръчал чифт копринени чорапи. И те струват - годишна заплата кралски обущар  Много е трудно да се установи историята на плетене, защото трикотажни прежди и запазете трудно. Все пак, някои доказателства за това изкуство дойде при нас под формата на изображения.  В една от египетските гробници (1900 г. пр. Хр) консервирани образ на жена, сложи си чорапи. Imprint отглеждане намерени в замръзналата лава на Помпей през 79 г.

Чорапи Детски III-Ivv.  Пр. н. е. намерени в Египет.  Тези чорапи са били взети предвид под формата на обувки, сандали с каишка след палеца. Древните египтяни в производството на чорапи палеца отгледани поотделно, както и в ръкавици.  -Късно, някъде в IX-XI век, някои високо квалифицирани плетачи започнаха да правят дори на текстовете на пръстите на краката. В музеите на Детройт и Badelya държат такива екземпляри от древните египетски плетене, памучна прежда с текст drevnearabskim.

В XV-XVI век плета доста активно разпространение в Европа и в домашните и печеливша индустрия: плетени чорапи, чорапи, ръкавици, качулки, якета шапки. Тогава там са шотландците стана традиционно за прическа - Трикотажни се. Имаше цялата плетиво магазин.  През 1589 свещеникът помощник енорийски на Vulbridzha Уилям Лий изобретил плетачни машини.

Но по-масово произвежданите продукти на машина производство, толкова по-ценен става продукт, произведен от една страна, и особено на продукти, свързани с плетене на една кука, защото тези продукти не може да се повтори на машината. И все още няма плетачни машини, които могат да плета тъкан, а не като плетене на една кука.  С течение на времето, майсторите са изкуство, трикотаж се в музеи.

Например, две пуловери се съхраняват в XVII век Швеция - в Северна музей в Стокхолм и в Историческия музей в Гьотеборг. Обикновено в Европа трикотажни пуловери от един цвят прежда, сърмени конци вериги де изобразително кърпа, и все пак арабите все още е няколко хиляди години, за да изпълняват сложни многоцветни десени.  Днес това изкуство продължава да се развива, обогатен с нови мотиви, композиция техники и съвременни материали.

Този урок изисква познаване на шиене на трикотаж и работа плетене на една кука с много общо с бродерия и тъкане.  Все пак, ръчно плетиво благоприятно от другите видове бродерия. Особено атрактивен е, че източник на материал - прежди, могат да бъдат използвани няколко пъти, без много загуби.  Ръчно плетиво може да произвежда уникални, уникален модел.

Как да се даде възможност да се свържете различни декоративни елементи като дантела, одеала, дрехи, играчки, бижута.  Всъщност, сега е много трудно да си представим нашия гардероб без фанелка.  Възли са удобни и издръжливи, практически и елегантен, в топла и уютна. Ръчно плетиво ни дава възможност да изразят своята индивидуалност, заченати на изображението, като изберете текстурата и цвета на прежда, тя тъче, дизайн и стил на продуктите.

Ако плетене е позволено тясна връзка стилове, форми и комбинации спици и кука.  Чрез изложби, списания, показват модели, можете да създадете свой собствен уникален образ и настроение.  1) Книги SA Тарасенко, "Фън занаяти плетене на една кука и плетиво."  2) По материали на обличане.

ръчно плетиво, плетиво, трикотажни барета, плетене