за плетене

 

История на Плетене на една кука част 2

Плетене на една кука нашите пра-пра-баба и дядо дори не нарича плетене, и е "верига работа", защото веригата на линия въздух, който започва плетене на една кука, бод верига е подобна, когато бродерия. В Узбекистан, което е много често барабан, бродиране игла не е и заточени кука.

В Централна и Северна Русия плетене на една кука бродирани мисъл на безделие: плетене на една кука плетене само неща, които са предназначени за украса - на ръба на кърпи, волани за легла, фърмуер, и необходимите неща - чорапи, ръкавици, шалове - плета плетене. До края на кърпи, фърмуер, Podzorov често използваната техника на плетене, който се нарича филе мрежа: строен верига на въздуха линия на желаната дължина, след това плетени два кръга на въздуха и отрупани с йо.

Основното изискване е, че вторият и всички последващи серия provyazyvalsya колона точно над колоната, формиращи мрежата. За тази мантия може да vyvyazyvat всяка снимка, предназначени за кръстат бод. Само вместо на кръста колона provyazyvayut с йо или помпозен стил. (Т. Lezgintsevoy, жените Календар 1992 г., Politizdat, M, 1991

плетене на една кука, плетене на една кука, йо, йо