за плетене

 

Филе плетене достъпни дори и за начинаещи

Филе плетене въз основа на имитация на дантела и филе е редуване на празни и пълни клетка на мрежа, която дава своеобразна игра на светлината и сянката. Платното, изпълнени в техниката на плетене филе, добре държи формата си. Окото на плетене техника е много подходящ за покривки за маса, салфетки, спално бельо, завеси. Също така добре в изпълнението на лятото филе блузи, ризи, Рокли, якета, и т.н.

Филе плетене е на разположение дори начинаещите плетачи.  Обикновено филе мрежа е редуване на колони с йо и въздушни линии, но има много варианти на комбинации от колони от две или повече йо. Брой контури на въздуха могат да бъдат различни.

Филе плетене се извършва от схеми, които също отговаря на празна клетка празна модел клетка, както и сенчести кутия пълна с модел, като го provyazyvaniem колони с йо.  Това е най-подходящ за плетене прежда филе от памук, но се използва също и лен, вискоза и други смесени прежди от тези влакна.

Пример плетене филе мрежа с променлив колона с йо и две въздушни линии пълни клетки формират три колони с йо. Пример плетене филе мрежа разпредели във времето.  Добавянето на клетките.  За добавянето на празна клетка в началото на серия от линии provyazyvaetsya седем лифт въздух, търн и върши работата на чл. S / N в една колона от предходния ред.

За добавянето на клетки в края на серия 2 въздуха provyazyvaem линия и направи колона с 3 йо през последните линия на предходния ред.  За добавяне на няколко празни клетки в началото на поредицата, е необходимо да се изчисли броят на клетъчните експанзия.  Например, за добавянето на 2-клетки: 3 въздух линия за средния възстановяване клетка в продължение на седем линии в клетка, а след това плетени ви S / N в осмата верига от куката, 2 въздушни линии и чл. S / N в последната колона на предишния ред.

Няколко празните клетки в края добавите номера, както и един, повтаряйки толкова пъти, колкото е необходимо и provyazyvaya колона с 3 йо в средата на последната колона.  За добавянето на една пълна клетка в началото на серия от линии плета 5 въздух лифт и започват да плетат колони с йо в трети цикъл от куката, а след това плетени ви. S / N в следващия ви и ви. с / HP в последната колона на предишния ред.

За добавяне в края на клетката, изпълнена с редица provyazyvaem 3 колона с 2 йо в долната част на предишния ред.  За добавяне на няколко клетки, пълни в началото на поредицата, както и за празни и трябва да се изчисли количеството на въздуха цикли.

Например, 2-пълни клетки: 3 въздух линия за средния клетка + 5 въздух лифт до вериги в клетката provyazyvaem и започват да плетат с барове йо с четвъртия цикъл на куката.  В края на краищата ние добавите известен брой цели клетки, както и един, надявайки се, че всяка клетка изисква три колона с 2 йо.  Намаляване на клетките.

За изваждане на клетките в началото на серия, проверете свързването барове правото пост с предишната серия, която започва от горния ред и плета 5 въздух линия на лифта.  Ако трябва да се изважда клетката в края на серията просто не dovyazyvayte на броя на клетките, които трябва да се намаляват.  Диагонал обличам се в началото на серия: диагонал обличам се в края на серията: наклонена изваждане схема филе мрежа: Въз основа на материали domihobby.ru

йо, йо, плетени кръста, рокля