за плетене

 

Amigurumi плетене на една кука схема

Amigurumi е плетене малки плюшени играчкиплета модели amigurumi на много лесно. Тя е много по-трудно да се разбере самата схема. Ние считаме три варианта - един словесно описание на руски, схемата в таблици и фигури, и японски схеми в изображения. Нека да започнем от прост да разглобявате - до комплекса. Описанията на Руски е най-простият и най-точно описание. За начинаещи е най-добре да започнем с тях.

За щастие, в Интернет е не само разумно описание на красиви играчки, но също така и подробен майсторски класове със снимки и обяснения. Как да четем подобна схема? Детайл от играчка може да започне по два начина:

1. amigurumi пръстен (които могат да се свързват по няколко начина, но предлага amigurumi.com.ua да започнете с две EP-и второ да се измъкне от provyazyvat 6 ЮЦ, тогава можете да започнете да дърпат конци за затваряне на дупка, когато тя внезапно се появил) 2. брой на въздуха линия, която се превръща в една овална плета кръгови редове.

Така че, ако е писано: "2 Б и 6 подкожно в секунда от кука" - нормални граници, а ако се казва: "Тип B 6, плетени 4 подкожно, като се започне от втория контур на куката ..." - е овална (тя е получена от кръглоплетачни горната и долната част на веригата на вериги въздух). Вторият метод е най-често се използва за краката и най-малко - дръжки (но същият метод може да бъде свързана с главата и тялото, както и други подробности).

Когато amigurumi пръстен готов (това е често линията първи, макар и понякога шивачка разгледа първите две линии в близост до 1-ви и 6 SC 2 м), да продължат напред. Важно е да се обърне внимание на цифрите, които са посочени в края на серията в скоби. Това е общият брой на линии, които трябва да се случи. Например: 1-ви ред: 2 тип Б и плета 6 подкожно в секунда от верига кука [6. 2-ри ред: * увеличаване *. * Повторете 6 пъти [12. 3-ти ред: * 1 ЮЦ, увеличаване *. * Повторете 6 пъти [18.

Това означава, че 1-ви ред - този пръстен amigurumi. 2-ри ред - шест на увеличение (6 ЮЦ, които вече са били + 6 = 12 НС се увеличава). Това означава, че на втория ред трябва да получат 12 линии, и казва какво номер в скоби. Третият ред бяхме задължителни за всеки втори контур увеличение (т.е. повече от шест увеличения: 12 + 6 = 18). Въпреки това, имайте предвид, че в някои от описанията на първия ред не могат да бъдат пренебрегнати.

Най-възникнат проблеми в начинаещи, когато става въпрос за плетене в кръг, без да се увеличава и ubavok. Често тези серии представляват шивачка, тъй като "без промяна". Това означава, че ред трябва да бъде един и същ брой линии, както и в предишния (който е по избор и разказва номер в скоби). Но много хора го разбират като "плета по същия начин като предишната серия", т.е. да се увеличи.

В резултат на това вместо заоблената част се получава ... вълна или цвете. За да се избегне объркване, в последно време на сайта, ние имаме, посочени в схемата, вместо "без промяна" - ". SC във всяка SC върти в кръг" Това означава, че брой се увеличава и без ubavok. Не забравяйте да използвате маркера в плетене (той може да бъде игла или цветни конци, която ще постави началото на серия).

Благодарение на нея, никога не губят началото и в края на поредицата, не се заби в номера, и съответно - да си спестите време. Също така, има трудности с определянето на повторения. То може да бъде скоби или звездички. Например: 3-ти ред: * 1 ЮЦ, увеличаване *. * Повторете 6 пъти [18. 3-ти ред: (1 ЮЦ, увеличение) 6 пъти [18. Това са двата варианта правописа на една и съща означава, че комбинация от една колона без йо и един трябва да спечели плета 6 пъти.

Планове в таблици и числа, например маси - също не е необичайно. Прочетете ги по-трудно, но много истински. Вярно е, че те не взаимодействат с малко опит в плетене amigurumi. Таблицата се състои от няколко колони - брой стаи и брой на линии, които в крайна сметка трябва да получите (вижте фигура 1).

Това означава, че ако елементът започва с класически 6 ЮЦ, след това на следващия (обикновено) броят на линии в всеки следващ ред ще бъде увеличен до 6 линия: 12, 18, 24, 30 ... Ако плетене започва със 7 линии, след това - 14, 21, 28, 35 съответно (т.е., в 7 от увеличения в серия). Въпреки това, проверка на всички детайли със снимки, като крака, вероятно ще започне с верига на въздуха цикли. Комплекс части, като краката и муцуната, vyvyazyvayutsya малко по-различен.

Това означава, че в тези случаи често не могат да бъдат еднакви и увеличава ubavok. За краката декември съвпадат само с една ръка, която помага за оформянето nosochek. Ако това е котката муцуната, или заек, печалбата ще отиде в горната част на носа, за да даде правилна форма. Ако сплоти тези елементи и могат да се справят със задачата.

Но ако внезапно не работи, можете да помолите за съвет тук. Японската схема в снимки Това е най-сложните схеми. Но те също така могат да се научат да четат и разбират. Разбира се, знаците, които е малко вероятно да се учи, но лесно да се обвърже играчка. Японската схема е много подобен на схеми в таблиците, които имаме по-горе.

Това означава, че Япония даде на самата схема в символи и табелката следващия: първата колона е броя на редовете (прочетете от долу на горе), втората на крайния брой на линии в един ред. Важно е да се използват като таблица или диаграма в символи. Най-често, японски играчки са доста прости и нарастване-декември те са еднакви. Въпреки това, за да се избегнат грешки, е по-добре да се провери на схемата. X на диаграмата е ЮЦ, кръста в отбележете нарастване, с кръстче в обличам къща.

Схемите могат да бъдат цветни (когато част от тялото vyvyazyvaetsya две или дори три цвята). Той е маркиран в таблицата, в героите. Как да разпознаем, когато някоя част на тялото? Обърнете се към самата картина играчки. Най-често, играчка, се вписват в главата е най-голямото парче. Крака и опашките са най-малките и тънки.

Ако свържете всички детайли на схемите, процесът няма да е толкова трудно да разбера какво и къде. Но ако не сте уверени в способностите си, опитайте да търсите в интернет японски превод на схеми, повечето от тях вече са на руски език. Виж снимката 2. Цифрата бележи схема в символи. Тук са се нарежда с добавянето на (6 реда). Номер 2 отбеляза, че част от себе си се увеличава (SC около - 3 реда) и след това - с декември (4 реда).

Номер 3 отбелязани броя на редовете в таблицата, те трябва да се разглежда от дъното нагоре. Фигура 4 - брой на линии в един ред. Това означава, че въз основа на тази схема, ние заключаваме, че човек трябва да започне с пръстен amigurumi, в които 7 ЮЦ, да продължат да полагат еднакви квоти (7 в един ред). От 7 до 9-та серия на SC около плета, като се започне от 10-ия - не ubavok до 7 в един ред.

Въз основа на материали amigurumi.com.ua

верига верига, йо, йо, плетени